SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Informationsdokument med Policy för Kulladals FF

 

Information med policy given av Kulladals Fotbollsförening

 

Kulladals FF är en förening som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning och en kvalitativ fotbollsverksamhet som ger dom möjlighet att, successivt utifrån sina egna förutsättningar, vilja och intresse, utveckla sina färdigheter som fotbollsspelare. Föreningen kommer genom våra engagerade ledare vara det stöd och den trygghet som behövs under resans gång.

 

Kulladals FF har även en seniorverksamhet för både herr och dam vars långsiktiga mål är att spela lägst i division 3 och att största delen bestå av spelare från de egna leden. Genom att ha en seniorverksamhet som spelar på en attraktiv nivå har vi möjlighet att behålla och utveckla våra duktiga fotbollsungdomar i de egna leden. Vårt yttersta resultatmässiga mål fotbollsmässigt är att fostra duktiga individer som går så långt som möjligt inom fotbollen.

 

Som förening är vi unika på det sättet att ingen av våra seniorspelare har ekonomisk ersättning, utan allt spel bygger på egen vilja och intresse, ett stort ansvar för föreningen och respekt för sina kamrater med vilka man i många fall växt upp och fostrats tillsammans med. Så har det varit sedan 1938 och vi försöker möta dagens moderna utmaningar på samma sätt.

 

Kulladals FF:s verksamhet bygger på ideellt arbete, oftast föräldrar som har ett stort hjärta för föreningen och ett brinnande intresse för barn och ungdomars utveckling. Ideella föräldratränare för våra barn och ungdomar är ett måste för föreningen och oerhört uppskattat. Det ideella arbetet handlar inte bara om den fotbollsmässiga utvecklingen. Som förening tar vi stort socialt ansvar och vi värnar om de värdegrunder som vårt samhälle vilar på. Vår uppgift är även att fostra våra barn och ungdomar till att vara goda kamrater och samhällsmedborgare.

 

För att allt detta ska vara möjligt och vi ska kunna driva runt en bra verksamhet är vi beroende av att samtliga betalar in sina medlems- och träningsavgifter. Föreningen har fasta kostnader i form av lokalhyra, planhyra, kansli, avgifter för seriespel och licenser, domararvoden, tränarutbildningar, ledararvoden, förbrukningsmaterial m.m. Som medlem i Kulladals FF ingår bl.a. följande:

 

 • Träning 1-3 gånger i veckan året runt (med kortare uppehåll under sommaren och kring nyår).
 • Utbildade tränare i lagen.
 • Gratis deltagande i seriespel under vår, höst och vinter.
 • Tillgång till matchtröja som tas hand om och tvättas av föreningens materialförvaltare.
 • Material till träningar såsom bollar, koner, västar, småmål etc.
 • En fotbollsansvarig, barnfotbollscoach och fotbollsutvecklare som har kontakt med alla lag för att säkerställa kvalitén på verksamheten.
 • Ett fungerande kansli.
 • Tillgång till Sportadmins Medlemsapp, som innehåller mängder av smarta, praktiska funktioner.
 • Gratis deltagande på klubbens årliga föreningsdag med internturnering.
 • En summa som går direkt till varje lag, som kan användas till läger, grillkvällar etc.
 • Försäkring i Folksam om olyckan skulle vara framme (akutförsäkring, tandskador etc.)
 • Fri entré på Kulladals FF:s Seniorlags hemmamatcher.

Allt detta kan vi erbjuda och vi lovar er dessutom ett stort engagemang från våra duktiga ledare som osjälviskt lägger ner 10-15 timmar av sin fritid varje vecka. Som förening stöttar vi dessa fantastiska människor och kommer löpande att vidareutbilda dem i syfte att ge våra barn och ungdomar bästa möjliga förutsättningar för deras fotbollsutveckling. Vi kräver dessutom in ett utdrag från brottsregistret från alla våra ledare och vi följer FN:s Barnkonvention, för allas trygghets skull.

 

Om man som förälder vill bidra till föreningen eller till sitt barns lag kan man alltid göra det med eget engagemang – antingen som ledare eller på annat sätt hjälpa till. Att ställa upp i klubbens cafeteriaverksamhet vid olika arrangemang är bra exempel på när man stöttar föreningen samtidigt som man tjänar pengar att användas till sitt barns aktiviteter i Kulladals FF. Laget kanske vill åka på träningsläger eller åka på cup med övernattning eller behöver nya träningskläder. Allt kostar och behöver finansieras. Du kanske har en idé eller kan hjälpa till och sponsra laget eller föreningen och göra det möjligt för barnen att uppnå sina mål – kontakta då någon av ledarna eller kansliet. En annan konkret sak för att stödja föreningen är att bli passiv medlem till en kostnad av 300 kr per år (detta ger dig dessutom fritt inträde på Seniorlagens hemmamatcher).

 

Förutom att föreningens aktivitet i grund och botten bygger på ideellt arbete, är Kulladals FF en stolt förening vars filosofi bygger på tradition, kamratskap, glädje, respekt och ansvar.

 

Av våra barn, ungdomar och seniorer förväntar vi oss därför att man:

 • Respekterar ledarna, tider för träning och match samt övriga beslut och regler som sätts upp av föreningen respektive inom varje lag separat.
 • Visar intresse och vilja att lära sig och utveckla både sina individuella fotbollsfärdigheter men även ta ansvar för lagets bästa och god gemenskap med sina lagkamrater.
 • Uppträder korrekt och föredömligt både på och utanför plan och på sociala medier.
 • Har en regelbunden träningsnärvaro och är tillgänglig till matcher man blir kallad till.

Av spelarföräldrarna förväntar vi oss att:

 • Ni stöttar era barn, men aldrig ger dem direktiv som står i strid med det som ledarna sagt.
 • Ni under match och träning står på behörigt avstånd från laget och undviker instruera spelarna.
 • Att ni inte kritiserar domare, motståndarlag eller det egna lagets spelare eller tränare.
 • Svarar på kallelser i tid och hjälper spelaren att ha regelbunden närvaro.
 • Betalar in medlems- och träningsavgiften i tid. Samt avgifter för cupspel.
 • Köper Kulladals FF:s Adidas vita matchshorts (pojklag), blå matchshorts (flicklag) och blå matchstrumpor till sitt barn och ser till att han/hon har på sig dessa på lagets matcher.
 • Respekterar de beslut och regler som sätts upp av föreningen respektive inom det egna laget.
 • Stöttar föreningen och laget med ditt egna bidrag av ideellt arbete – som tränare, medhjälpare, cafeteriapersonal, sponsor m.m. i möjligaste mån.

Som förening har vi följande inställning gällande fotbollsfostran i åldrarna 5 till 6 år

I vår Fotbollsskola är fotboll lek. Vi vill stimulera barnens vilja att spela fotboll samtidigt som dom lär sig och umgås tillsammans. Här spelar vi alla tillsammans. Träningarna leds av ideella föräldratränare.

 

Som förening har vi följande inställning gällande fotbollsfostran i åldrarna 7 till 12 år

I Kulladals FF strävar vi efter att ge alla barn som vill, en fotbollsmässig och social fostran i det ideella föreningslivet. I dessa åldrar leds lagen av ideella föräldratränare. Alla spelare som tränar regelbundet och har ett gott uppförande ska också ges möjlighet till matchspel. Därför strävar vi efter att ha flera lag i seriespel per åldersgrupp. Spelarna erbjuds även cupspel vid flera tillfällen under året. Vi vill ge varje barn möjlighet till utveckling och stimulans på den nivå de befinner sig fotbollsmässigt.

 

I varje åldersgrupp så praktiserar vi nivåanpassning, baserat på spelarens nuvarande fotbollsmässiga nivå, då vi tror att det är rätt modell för alla oavsett nivå. De som har kommit lite längre fotbollsmässigt får en större utmaning, de som inte har kommit lika långt mår bra av att spela med andra barn på likartad nivå. Detta praktiseras både på träning och match.

 

I normalfall tränar och matchar spelaren tillsammans med jämnåriga. Dock kan vi redan i unga år låta barn som kommit längst i sin fotbollsmässiga utveckling träna och spela med barn i en äldre åldersgrupp vid vissa tillfällen. Detta för att ge spelaren nya utmaningar, där dom inte alltid är bland de bästa. Dock är det utvecklande att också vara framstående och ta stort ansvar, därför har barnen sin bas i sin egen åldersgrupp. Dessutom vill vi inte riskera att urholka en åldersgrupp, bryta de sociala ramarna och tryggheten med sina vänner. Fast undantagsfall kan förekomma t.ex. om det är tydlig nivåskillnad mellan berörd spelare och övriga spelare i åldersgruppen.

 

Uppflyttningar (tillfälliga eller permanenta) individanpassas. Beslut tas av föreningen från fall till fall.

Som förening har vi följande inställning gällande fotbollsfostran i åldrarna 13 år till seniorer:

Utöver ovanstående så ökar nivån av seriositet. I dessa åldrar är målsättningen att lagen leds av extern huvudtränare, assisterad av ideella föräldratränare.

 

Vi tittar än mer på individen och kan i dessa åldrar låta spelare träna och även spela match kontinuerligt med grupper som är över den åldersnivå som spelaren själv befinner sig på. Dock har spelaren i normalfall fortsatt sin bas i åldersgruppen med jämnåriga. Fast undantagsfall kan förekomma t.ex. om det är tydlig nivåskillnad mellan berörd spelare och övriga spelare i åldersgruppen.

 

Uppflyttningar (tillfälliga eller permanenta) individanpassas. Beslut tas av föreningen från fall till fall.

 

Om det finns tillräckligt med spelare och tränare strävar vi i de här åldrarna att ha två lag i seriespel per åldersgrupp och vid behov komplettera med träningsmatcher. Alla som tränar regelbundet och har ett gott uppförande ska få vara med, i den mån det är möjligt.


För mer information och kontaktuppgifter, se vår hemsida www.kulladalsff.se


Kulladals FF

         tradition                kamratskap                glädje               respekt                ansvar

en del av Malmö sedan 1938

 

 
Sponsorer
Samarbetspartners