Huvudsponsorer
Välkommen till Kulladals FF
Vi är en förening som varit verksam sedan 1938. Tradition, kamratskap, glädje, respekt och ansvar är viktiga ledord som genomsyrar vår verksamhet, från fotbollskolan till seniorlaget. Kulladals FF är en förening som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning och en möjlighet att, successivt utifrån sina egna förutsättningar och mål, utveckla sina färdigheter som fotbollsspelare. Föreningen har även en seniorverksamhet vars långsiktiga mål är att spela i division 3 och att minst tre fjärdedelar av seniorspelarna ska komma från de egna leden.

Kulladals FF:s verksamhet bygger på ideellt arbete, oftast föräldrar som har ett stort hjärta för föreningen och ett brinnande intresse för barn och ungdomar. Det ideella arbetet handlar inte alltid bara om den fotbollsmässiga utvecklingen. Som förening värnar vi även om de värdegrunder som vårt samhälle vilar på och vår uppgift är även att fostra våra barn och ungdomar till att vara goda samhällsmedborgare. 
Uddlöst Kulladal i regnpräglad tillställning
2016-07-30 21:09
Kulladal lyckades inte heller i hemmamatchen få med sig en trea mot jumbon Hanaskog. Matchen slutade 1-1 efter två mål inom loppet av tre minuter i mitten på första. Hemmalaget ägde mycket boll men hade förtvivlat svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna matchen igenom. Flera gånger lyckades det laget att komma runt på kanterna men när inspelen kom lyste medspelarna med sin frånvaro. Hanaskog kändes dessutom farliga i sina omställningar. Kulladals chanser till en trea minskade betydligt när himmelen öppnade sig under tjugo minuter i andra halvlek. Det var svårt att spela fotboll under perioden. Men knappast kan Kulladalsspelarna skylla den svaga insatsen på vädret för visst borde man avgjort det här innan eller efter skyfallet. När det regnade som värst var Hanaskog åtminstone ett par gånger ytterst nära att få bollen i nät. Den här insatsen stärkte verkligen inte förhoppningen om att hålla oss undan de nedre regionerna, för just nu känns det som om vi är ovan strecken enbart för att de andra lagen är svaga och inte för att vi själv levererar. Vi vet vad vi kan men vi måste hitta tillbaka till förra årets uppoffrande spel, där "Nick Reilly"-löpningar inte kändes jobbiga och där vi till slut lyckades stå upp i nittio minuter. Nike hemma härnäst. 

Mer på bloggen
Hanaskog kommer på besök
2016-07-29 21:59

Efter 2-2 i höstpremiären borta mot Dösjöbro tar nu Kulladal emot Hanaskog i omg 13. Hanaskog står med halva serien spelad bara på två poäng, varav en togs i premiären mot oss. Den andra togs även den mot ett Malmölag i form av Flagg (0-0). Efter våra tunga säsonger 2013 och 2014 tycker jag att vi lärt oss att inte underskatta något motstånd. Även om Hanaskog är jumbo i serien kan vi inte veta hur deras sommar sett ut, vad för nya spelare de fyllt på med osv. Dessutom avslutade man våren med två snöpliga uddamålsförluster. Vi vet också från i våras att laget är farligt på fasta situationer. Det krävs fokus under nittio minuter från vår sida. Lagkapten Daniel Jansson är åter tillgänglig för spel, däremot saknas Sebastian Rask efter att ha dragit på sig tillräckligt gula för avstängning. I skrivande stund ser truppen fin ut med få skador och sjukdomar. Viktigt när vi nu går in i flera måstematcher. 


KULLADAL - HANASKOG

OMG 13, DIV 3 SG

LÖRDAGEN DEN 30JULI KL 14

KULLADALS IP


Mer om matchen på bloggen

En pinne med hem från "Dösjan"
2016-07-24 14:58
I tryckande värme (26grader vid avspark) sparkades Kulladals höstsäsong idag igång i Dösjebro. Matchen började som väntat avvaktande med två lag som stod lågt och kom att satsa på långa. Matchbilden från matchen i våras var sig lik med ett motståndarlag som försökte ställa om snabbt. Efter sjutton minuter damp en långboll ner mellan Calle Nelin och Filip Jönsson som missade i kommunikationen och fick se Jakob Gustavsson lobba in 1-0. Men Kulladal repade mod och kunde kvittera efter en halvtimme och det efter ett fint anfall. Martin Persson crossar ut till Eddie Ekblad på vänsterkanten som får på ett perfekt inlägg som möts upp av legendaren Jörgen Mellberg som på nick gör ännu ett mål i en imponerande fotbollskarriär. Det resultatet stod sig halvleken ut. En kvart in på andra, där matchen står och väger lite, vrider och vänder Arlind Tahiri utanför straffområdet innan han drar till med en imponerande vänsterkanon. Målvakten kan bara se på när bollen går i nät till 1-2. Alldeles för många bortgivna hörnor resulterade till slut i en kvittering för hemmalaget med tjugo kvar genom Johan Harrysson. Kulladal tappade allt spel sista delen av matchen och ska med tanke på det vara nöjd med 2-2. Spelarna jobbade inte ihop, och somliga tyckte bara det var lönt att springa i en riktning. Vi glömmer att peppa varandra kan jag tycka. Men att då få med sig en poäng... Som Ralf Ekberg sa i paus: Vi har 1-1 mot dom trots att vi inte har spelat bra, tänk då om vi faktiskt lirar bra. Det kan även få gälla efter nittio minuter och tas med till hemmamatchen mot Hanaskog kommande lördag. I övrigt från omgången noterar vi en imponerande 4-2-seger för Nosaby mot IFK Trelleborg och en väntad trepoängare för Österlen borta mot Flagg. 

Längre referat på 1938-bloggen
Inför: Dösjöbro - Kulladal
2016-07-22 22:15

Efter en månads uppehåll har det äntligen blivit dags för seriematch igen. På lördagseftermiddagen åker Kulladal drygt fyra mil norrut för möte med tabellfyran och tillika nykomlingen Dösjöbro. Enligt mig är det laget, utifrån givna förutsättningar, som imponerat allra mest under våren så det blir sannolikt en tuff. Man kommer från tre raka segrar i våravslutningen. En stor anledning till de rödkläddas framgång stavas Fredrik Lövgren, anfallaren som gjort hälften av lagets mål. Medan motståndarna var på träningsläger i Göteborg i helgen som gick så träningsspelade Kulladal mot Kågeröd i fredags. Även om det bara var en träningsmatch gav den en del svar gällande framförallt anfallsspelet. Den tunga förlusten mot Lödde i vårens sista match borde vara utraderad ur spelarnas minne men det är samtidigt viktigt att vi inte upprepar samma misstag igen. Detsamma gäller Dösjöbro-mötet i våras som mycket väl skulle kunna betecknas som vår nästsämsta match under våren, då segrade "Dösjan" med 2-1 efter en taktisk fulländad insats. Vi saknar en del spelare till matchen, däribland Daniel Jansson, Marcus Sandén och Filip Gavran. Joakim Söderlund har varit sjuk i veckan och valdes därför bort. Eftersom ett par matcher i denna omgång är framflyttade till augusti kommer serien vara haltande fram till den fjortonde omgången. 


Mer på 1938-bloggen

Tennissiffror när Kulladal besegrade Kågeröd
2016-07-15 23:49
Det bjöds på rena målfyrverkeriet när Kulladal träningsspelade mot div 3-kollegan Kågeröd på fredagskvällen. Efter pausledning på 4-0 segrade Kulladal till slut med 6-2 och man bjöd på en sällan skådad anfallsfotboll. Stor matchhjälte blev Arlind Tahiri som bjöd på sitt sjätte (!) hattrick i Kulladalströjan. Överhuvudtaget kändes forwardssamarbetet med Sebastian Rask lovande. Kågeröd saknade en del spelare, och hade få träningstimmar i benen, vilket syntes främst i centrallinjen. Men gött att se hur Kulladalslaget verkligen spelade ut och tog sig an uppgiften på ett bra sätt. Målen visade att man har flera olika anfallsvapen att tillgå. Allra finast var 6-2-målet i slutet som Aslan Hamadi, Jörgen Mellberg och Mattias Andersson effektivt kombinerade sig fram till. Extra kul att se spelarna som inte frekvent varit i startelvan under våren både ta för sig, visa upp sig och ge Pålle huvudbry inför kommande matcher. Jörgen Mellberg utnämndes för övrigt till lagkapten i Daniel Janssons frånvaro.

Fullt referat på bloggen
Nyheter från våra lag