Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Kulladals FF:s hemsida
Vi är en förening som varit verksam sedan 1938. Tradition, kamratskap, glädje, respekt och ansvar är viktiga ledord som genomsyrar vår verksamhet, från fotbollskolan till seniorlaget. Kulladals FF är en förening som erbjuder barn och ungdomar, pojkar och flickor, en meningsfull fritidssysselsättning och en möjlighet att, successivt utifrån sina egna förutsättningar och mål, utveckla sina färdigheter som fotbollsspelare. Föreningen har även en seniorverksamhet vars långsiktiga mål är att spela i lägst division 3 och att minst tre fjärdedelar av seniorspelarna ska komma från de egna leden.
Träningarna igång för A-laget
2020-01-12 20:05
Kulladals FF:s A-lag första träningsvecka för året är avklarad. Mycket löpningar fast även ett lördagspass med mycket boll. Spelartruppen ser stark och taggad ut och under ledning av tränare Rossi och Pålle kan alla KFF-supportrar blicka framåt mot säsongen 2020 med tillförsikt. Mer kontinuerlig information om A-laget finns på lagledare Björn Nelins eminenta Blogg 1938. BÄTTRE OCH BÄTTRE DAG FÖR DAG.
P03 i Kristianstad Arena Cup
2020-01-12 19:09
Kulladals FF:s duktiga Pojkar 03 spelade under söndagen Futsal i stora fina Kristianstad Arena Cup, med ett lag. Majoriteten av KFF-spelarna var inte med i Skånecupen och var rejält spelsugna. Prestationsmässigt gör KFF en riktigt bra turnering. Spelet flöt på utmärkt långa stunder och lagandan och kämpaglöden var enorm. Inledningsmatchen mot Emmaboda slutade med rättvis KFF-seger 2-1. I andra matchen mot Linero hamnade KFF i underläge, fast kämpade sig starkt tillbaka till 2-2. I den tredje matchen blev det förlust 1-3 mot övermäktigt motstånd i form av mot danska BSV af 2016. Det duktiga danska laget vann sedermera hela turneringen. I den sista gruppspelsmatchen mot IFK Hässleholm hade KFF chansen att ta sig vidare till slutspel. Dock krävdes det seger och det var nära. En jämn match slutade till sist oavgjort 1-1 och KFF gick tyvärr inte vidare till slutspel denna gång. Samtliga KFF-spelare och tränare Brian hade en bra dag i Kristianstad Arena, med mycket glädje, härlig kamratskap och bra fotboll av KFF. Mycket bra killar!
Kort anekdot om Kulladals FF och Sam Gullberg - av Inge Kvist
2020-01-08 17:21

Sam Gullberg


Varför känner vi att vi är Kulladalare ända in i själen. Jag vet varför jag är det.

När jag var 10 år flyttade vi från Malmö ut till Kulladal, som då var en liten by utanför

Malmö. Idrottsintresset var stort många sporter att prova på. Det fanns fotboll, bordtennis och brottning alla var fina klubbar och man var välkommen att prova på i vilken klubb som man ville. För mig var det fotbollen som lockade mest för de flesta kamraterna var med där och en lagledare som hette Sam Gullberg som hade hand om pojklagen. Vi tränade på Kulladalsplanen på den tid som var över för då var det trångt på planen, det fanns endast en plan på den tiden. Alla seriematcher spelades på Limhamnsfältet på söndagarna. Efter träningen skrev Sam kallelser till alla som skulle vara med till söndagens match, de var förtryckta med Kff-s loga där det stod samlingstid och matchstart. På den tiden cyklade alla från Kulladal till Limhamnsfältet. Alla väntade på Sam som också cyklade med kofferten med alla tröjor, byxor o strumpor samt bollar. Det var många matcher på ribban på den tiden, alla lag spelade sina seriematcher där. När vi kom in i omklädnadsrummet och fick den tröja man skulle ha kände man ett jättestort förtroende som man blev anförtrodd.

 

Sam var en ledare som gav mig jättemycket av det som jag upplevde som spelglädje. Vi var ett lag som var mycket bra, Sam som förklarade på ett bra sätt att våra motståndare inte var ett dugg bättre än oss, och det var inte många som slog oss på den tiden. Nästan alla från Kff:s pojklag gick på Kulladalsskolan när vi var 7:e klassare. På den tiden spelades skolmästerskap i Malmö och där var vi med med nästan samma lag som i Kff, vi vann hela tävlingen med finalspel på Malmö IP och Eric Persson som prisutdelare. Många tog åt sig äran men vi visste att det var Sam-s anda som låg över oss.


Som grabb var jag mycket stolt över att vara i Kff-s lag, jag och alla kompisar såg upp till Sam för han var den som puffade på oss på ett bra sätt, skällde inte ut oss utan på ett lugnt sätt gav oss självförtroende. Jag hade Sam som ledare under slutet av 50-talet och jag vet att det är många som fostrats under det ledarskap som Sam spred långt efter vi la av, många blev mycket bra människor och fina idrottsmän, någon gick hela vägen till landslaget. Som tur är har jag haft äran att spela för Kulladal i både Bordtennis, Bowling, Fotboll ihop med Sam och det har varit ett nöje, för han var en glädjespridare av rang.

 

Inge Kvist
Minnesord Sam Gullberg
2020-01-06 18:53
Det är med stor sorg Kulladals FF nås av nyheten om Sam Gullbergs bortgång. Sam började sin trogna bana i klubben redan i slutet på 50-talet när han bland annat satt med i styrelsen. Uppväxt i Ystad fick han tidigt smeknamnet "Kabusa" efter området nära skjutbanan med samma namn där han växte upp. I början på 60-talet blev han snart ledare och hjälpte till i det A-lag som vann både Försäkringscupen och serien samt nådde final i Malmömästerskapet. Under sina efterföljande tjugosju ledarår hade han hand om spelare som Stefan Schwarz, Peter Johansson, Rossi Eterovic, Patrik Påhlsson och Ralf Ekberg för att nämna några. Årgången med 67:or var så pass dominerande att dom snart började kallas "Landslaget". Samma lag rönte stora framgångar i Skånecupen där man segrade vid ett antal tillfällen under 80-talet, det var där i Baltiska Hallen en stor del av vintern spenderades. Vid upprepade tillfällen har Sam Gullbergs namn nämnts med efterföljande värme då han för många av spelarna var en fadersgestalt. Sam Gullberg var vid sidan av sin ledargärning också en duktig bowlingspelare, spenderade ett antal timmar i Baltiska Bowlinghallen och satt bland annat i Kulladals Bowlingsällskaps styrelse under några år på 60-talet, och en duktig bordtennisspelare på den tiden föreningen även hade en bordtennisinriktning. Efter många år som ungdomstränare i KFF slöt han på många sätt cirkeln när han assisterade Jan Ekström i A-laget i mitten på 80-talet och var med och avancerade till div 3. Ända in i det sista följde han sitt kära Kulladal och när man via 5-4 mot Malmö City här i slutet på september säkrade nytt kontrakt i division 3 var han på plats. 

Kulladals FF genom Björn, 1938 
P06 i Skånecupen
2020-01-06 15:05
Under söndagen spelade Kulladals FF Pojkar 06 i Skånecupen med tre lag. KFF Blå gjorde en jättebra turnering. Man imponerade i gruppspelet med segrar mot LB07 3-0, Lunds SK 2-0 och inte minst 2-0 mot ett av de starkaste Rosengårdslagen. Framförallt spelade KFF en fartfylld teknisk fotboll, med mycket spelglädje och där alla spelare dessutom jobbade stenhårt för varandra. Tyvärr var lottningen oerhört märklig i denna åldersklass, då i princip alla de bästa lagen (Malmö FF, Kvarnby, Rosengård, Bellevue och Hyllie) var placerade på samma halva. Och här återfanns också Kulladals FF. Så istället för en något enklare första slutspelsmatch som man brukar få som gruppetta, så väntade istället ett av Kvarnbys starkaste lag redan i A-slutspelets 16-dels-final. KFF gjorde en bra match, fast tyvärr förlust 1-2 i en jämn match mot ett bra Kvarnby. KFF Blå hade kunnat gå riktigt långt i årets Skånecupen, om man återfunnits på andra halvan av slutspelsträdet. Framförallt visade KFF-spelarna hur bra man är och att man klarat av att hävda sig mot några av regionens bättre P06-lag.

KFF Svart hamnade i en ruggigt svår grupp med Kvarnbys allra bästa lag (som sedermera stod som segrare i A-slutspelet), Bellevue och Linero. Det blev idel förluster i gruppspelet, fast KFF kämpade på berömvärt ändå och det var inga storförluster. Framförallt behöll spelare och tränare sina glada humör, så när B-slutspelet inleddes så var det ett heltaggat KFF som äntrade plan. Segern 3-0 mot Kvarnby Lila var efterlängtad och stor segerglädje i KFF-lägret. Roligt att se hur bra det offensiva passningsspelet satt och hur mycket alla KFF-spelare sprang, både upp och ner. I åttondelsfinalen fortsatte KFF-spelarna spela med stark glöd, fast motståndarna Dösjöbro vann rättvist. Överlag gjorde KFF Svart en fullt godkänd turnering.

KFF Vit hade i sista stund förstärkts med fyra 07:or och trots att laget inte var samspelt så var lagandan enorm. En jättebra första gruppspelsmatch mot Veberöd och seger med 1-0. Övriga gruppspelsmatcher slutade med två klara förluster mot bra motstånd, 0-4 mot LB07 och 0-2 mot Olympic. Fast KFF gav aldrig upp utan gav motståndarna en kamp. Extra plus till Eltons fina målvaktsspel. Humöret var fortfarande på topp och det var förväntansfulla KFF-spelare och tränare som stod redo för åttondelsfinal i B-slutspelet mot IFK Malmö. En händelserik match slutade med rättvis seger 4-3 till ett offensivt bra KFF och härlig segerglädje bland KFF-lirarna. I kvartsfinalen mot Anderslöv spelade återigen KFF en jättebra teknisk, offensiv fotboll, fast trots mängder av heta målchanser så ville inte bollen in i mål. Det var milt uttryckt två olika spelfilosofier som möttes. KFF var helt klart det bättre laget och förtjänade segern, fast i sudden death kontrade motståndarna istället in 0-1. Surt, fast sådan är fotbollen ibland. KFF Vit gjorde sammantaget en bra turnering.

Kulladals FF P06 är ett lag med fantastisk kamratskap och glädje. Det fick vi med all tydlighet se under Skånecupen, både på och utanför plan. Fotbollsmässigt har kvalitén successivt höjts genom åren och 2019 var ett år som KFF P06-spelarna utvecklades explosionsartad, både individuellt och som lag. Oerhört positivt såklart. Lagets duktiga tränare Patrik, Johannes, Mustafa, André och Jimmie har gjort och gör ett strålande arbete tillsammans med spelarna. KFF P06 har nu en spets och ett lag som kan mäta sig med de bättre P06-lagen i regionen. Dessutom finns alltjämt den starka bredden kvar, med en stor trupp på ca 35 spelare, där alla spelare tillåts spela och utvecklas utifrån den fotbollsmässiga nivå man befinner sig på för stunden. Precis som Kulladals FF som förening förespråkar. 2020 kommer bli ett jättebra år för KFF P06. Spelarna står redo för att jobba hårt för att utvecklas vidare. Mycket bra killar!
Nyheter från våra lag
Senior, 12/01 18:05 
P03/Junior, 08/01 15:28 
F06/07, 17/11 21:38 
 
Huvudsponsorer