Välkommen till Kulladals FF:s hemsida

Vi är en förening som varit verksam sedan 1938. Tradition, kamratskap, glädje, respekt och ansvar är viktiga ledord som genomsyrar vår verksamhet, från fotbollskolan till seniorlaget. Kulladals FF är en förening som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning och en möjlighet att, successivt utifrån sina egna förutsättningar och mål, utveckla sina färdigheter som fotbollsspelare. Föreningen har även en seniorverksamhet vars långsiktiga mål är att spela i division 3 och att minst tre fjärdedelar av seniorspelarna ska komma från de egna leden.

 

Kulladals FF:s verksamhet bygger på ideellt arbete, oftast föräldrar som har ett stort hjärta för föreningen och ett brinnande intresse för barn och ungdomar. Det ideella arbetet handlar inte alltid bara om den fotbollsmässiga utvecklingen. Som förening värnar vi även om de värdegrunder som vårt samhälle vilar på och vår uppgift är även att fostra våra barn och ungdomar till att vara goda samhällsmedborgare. 

Lillebror Rickbos dubbel säkrade femte raka!
2017-08-21 22:00
Från 1938:

Kulladal fortsätter ånga på i div 3 södra Götaland. Via 2-0 borta mot topplaget IFK Trelleborg kom idag femte raka segern. Återigen var det en fin laginsats som möjliggjorde segern och icke att förglömma Dennis Rickbos heta vänsterdojja som satte både ettan och tvåan på Vångavallen. Efter en spelmässigt jämn första halvlek var det mållöst in i paus och ett optimistiskt Kulladalslag gick ut till andra fyrtiofem. Med ett genomfört målvaktsbyte väl värt att notera. Väl där hade hemmalaget ett bra tryck inledningsvis men efter att man klurade ut den stormen kom ett ledningsmål där Ramsey bjöds på bollen av hemmakeepern, samarbetade med Johan Mellqvist innan han lade in 1-0. Trelleborgarnas kvitteringsjakt fick sig ett bakslag när vikarierande mittbacken Andreas Persson tilldelades ett rött kort. Närmast var man på fasta och några situationer där man ropade på straff men där Kulladal hade flytet på sin sida. Istället kunde Vellingefirman Rickbo & Rask ordna segermålet in på övertid där den senare osjälviskt grundlade den förstnämndes fjärde mål på höstens inledande fyra matcher. Segern kom efter en ny stabil insats och en lagorganisation som just nu är oerhört tillfredsställande. Betänk att säsongens tredje bortaseger kom trots avsaknaden av tre potentiella startspelare. Konkurrenssituationen är optimal just nu. Med segern rycker Kulladal ifrån IFK Trelleborg och befäster sin tredjeplats i serien. Nästa vecka gästar Nosaby i en riktigt tuff fight. 

  

Matchfakta

IFK Trelleborg - Kulladal 0-2 (0-0)

0-1 Dennis Rickbo (61) 0-2 Dennis Rickbo (93)

Assist K: 0-1 Johan Mellqvist, 0-2 Sebastian Rask

Varningar K: -


Laget


Calle Nelin

-------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

-------------------------------

Dennis Rickbo

Filip Ahlström

Martin Persson

Jörgen Mellberg (65)

-------------------------------

Johan Mellqvist (83)

-------------------------------

Sebastian Rask


Avbytare:

Jimmie Andersson (mv) (45)

Patrik Ingholt (65)

Tim Rickbo (83)

Andreas Pajus

Filip Jönsson

Fjärde raka!
2017-08-12 01:06
Från 1938:

Kulladal tog på fredagskvällen sin fjärde raka seger i div 3 SG när man bortaslog Bjärred med 2-1. Spelmässigt imponerade man inte och farhågorna om en reaktion efter derbysegern i söndags besannades till viss del. Segern kom något till skänks av hemmalaget som på grund av individuella misstag tvingades hämta bollen ur nät två gånger. Redan i den andra minuten kunde en het Dennis Rickbo nicka in sitt tredje mål för säsongen. Istället för att bygga vidare på det tycktes det tidiga målet bli en belastning och laget vaggades in i en falsk trygghet. Bjärred tog över och var utan tvekan närmast att göra nästa mål. Calle Nelins jätteräddning höll kvar gästerna i ledning. Men sen från ingenstans utnyttjar Primus Swenson hemmamålvaktens bolltapp när han glider in 2-0 och sitt andra säsongsmål nära paus. I början på andra kom nästa situation som Kulladal borde gjort något mycket bättre av när en i hemmalaget får hjärnsläpp och sparkar ner Sebastian Rask när bollen inte är i spel. Men även spel med en man mer tycktes bli ett handikapp för bortalaget som tillåter Bjärred äga boll, spela ut och reducera i mitten på andra. Mot slutet turades lagen om att ha målchanser, Bjärred närmst på en hörna där spelaren ohotad får gå upp och nicka, men nickar över. Kulladal närmst via Markus Swane som har några skott på och utanför mål. Den nyblivna serietrean lyckas reda ut det hela och även om vi nog får lägga denna i kategorin "fulsegrar" så syns inte det när tabellen räknas ihop den siste september. Nånstans starkt att vinna trots att spelet inte sitter. Värt att notera... för att hitta den senaste div 3-säsongen i vilken Kulladal vann fyra raka seriematcher får vi gå tillbaka till 2002 (!). Nu firar vi helg och laddar sen emot en riktigt svår match mot IFK Trelleborg på Vångavallen nästa. 

  

Matchfakta

Bjärred - Kulladal 1-2 (0-2)

0-1 Dennis Rickbo (2) 0-2 Primus Swenson (38) 1-2 (62)

Assist K: 0-1 Sebastian Rask

Varningar K: Dennis Rickbo (1), Johan Mellqvist (1), Jörgen Mellberg (1)


Laget


Calle Nelin

-------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Ahlström

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

-------------------------

Dennis Rickbo (45)

Johan Mellqvist

Martin Persson (83)

Primus Swenson

-------------------------

Sebastian Rask (78)

Markus Swane


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Jörgen Mellberg (45)

Patrik Ingholt (78)

Tim Rickbo (83)

Filip Jönsson

Sebastian Hillgren

Kulladal spräckte serieledarnas förlustnolla med en prickfri insats
2017-08-07 22:32

Från 1938:


Den 17maj 2008 kom Kulladals senaste seger mot Olympic i seriesammanhang - innan idag vill säga. Via en fantastisk laginsats blev Kulladal första lag att slå dom grönklädda denna säsong. Efter en jämn första halvtimme med visst övertag för gästerna kom hemmalaget in i det då ytor började frigöras på mittfältet. Lagen skapade några bra chanser, Kulladal främst via Sebastian Rask men 0-0 stod sig halvleken ut. Kulladals fantastiska frenesi i början på andra gav utdelning när Dennis Rickbo vispade in sitt andra säsongsmål med en timme spelad, framspelad av Markus Swane. Målet gav laget ännu mer energi och Martin Persson formligen borrade in trepoängaren när han med en projektil skickade bollen från tjugofem meter rätt upp i krysset med kvarten kvar. Säsongens mål på Kulladals IP. Nyinhoppande Jörgen Mellberg med framspelningen efter bara tre minuter på plan. Innan målet hade Olympics ena innermittfältare dragit på sig två gula och således blivit utvisad. Är det något Kulladal saknat över säsongen är det en stark insats utan några svackor över nittio minuter, det fick rekordpubliken på idrottsplatsen se idag. Att laget var taggat är ett grovt understatement, det märktes långt innan avspark och in över segersången efter. Spelarna bar med stolthet upp klubbmärket på tröjan. Inte heller att förglömma tränarnas taktiska färdigheter som i allra högsta grad var med och fällde avgörandet (innehållet behåller vi naturligtvis i omklädningsrummet). Vi fick också en debutant i Patrik Ingholt som hoppade in mot Sebastian Rask med tretton kvar. Med segern skapade Kulladal inte bara skön distans till botten utan klättrade även upp på en tillfällig tredjeplats i en minst sags haltande tabell. Magiskt Kulladal!


Matchfakta

Kulladal - Olympic 2-0 (0-0)

1-0 Dennis Rickbo (59) 2-0 Martin Persson (74)

Assist K: 1-0 Markus Swane, 2-0 Jörgen Mellberg

Varningar K: Primus Swenson (2), Markus Swane (4)


Laget


Calle Nelin

------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

------------------------------

Dennis Rickbo (83)

Primus Swenson

Martin Persson

Tobinho Sjöbäck (71)

------------------------------

Sebastian Rask (77)

------------------------------

Markus Swane


Avbytare:

Jörgen Mellberg (71)

Patrik Ingholt (77)

Tim Rickbo (83)

Filip Jönsson

Dom unga tog för sig mot Rydsgård
2017-07-30 13:29

Kulladals framtid ser ljus ut. Det kan vi konstatera efter eftermiddagens träningsmatch mot div 4-laget Rydsgård. Trots många startspelare borta, åtminstone sett till vårens matcher, lyckades Kulladal gå vinnande ur striden med klara 3-0. Bakom dom siffrorna noterar vi dock ett ineffektivt motståndarlag som inte hade siktet rätt inställt och när dom hade det stod Jimmie "Mr one-hundred" Andersson i vägen. I startelvan noterades tre spelare födda på 00-talet med A-lagsdebuterande Felix Påhlsson och Primus Swenson på innermittfältet, Sebastian Hillgren på högermittfältet och så Jack Berggrensson, född 1999 ensam på topp. Sju minuter hade gått innan det unga gardet presenterat sig. Felix chippade fram en boll som Jack påpassligt lyckades peta förbi en utrusande målvakt. Jacks första mål i A-lagströjan blev till två när han skickade in Mattias Anderssons inspel i andra. Fastställde slutsiffrorna gjorde legendaren Jörgen Mellberg som slog fast att gammal trots allt är äldst när han placerade in Johan Mellqvists passning stolpe in. För övrigt underbart att se hans vilja och engagemang när han hoppade in. En eloge till alla etablerade som såg matchen för vad det var. Det betyder i en sån här match, främst för dom yngre. Använder man ett förstoringsglas går det att hitta saker att dra lärdomar av. Felpass och delvis oorganiserat. Rydsgård var det bättre laget i den mittersta tredjedelen av matchen och med en halvstor portion tur lyckades Kulladal reda ut det. Men överlag var det här en väldigt trevlig insyn i framtiden för att koppla an till inför match-inlägget igår. Vi tackar Michael Sander och hans Rydsgård för matchen och önskar stort lycka till i höst.

  

Matchfakta

Kulladal - Rydsgård 3-0 (1-0)

K: Jack Berggrensson 2, Jörgen Mellberg

Ass: Felix Påhlsson, Mattias Andersson, Johan Mellqivst

Varningar K: Jack Berggrensson


Laget


Jimmie Andersson (82)

-----------------------------------

Eddie Ekblad (c) (61)

Tim Rickbo (61)

Oliver Ohlsson (UT 30, IN 61)

Andreas Pajus (UT 30, IN 61)

-----------------------------------

Primus Swenson (UT 30, IN 61)

-----------------------------------

Dennis Rickbo (61)

Tobinho Sjöbäck (61)

Felix Påhlsson (61)

Sebastian Hillgren (UT 30, IN 61)

-----------------------------------

Jack Berggrensson (UT 30, IN 61)


Avbytare:

Noli Morina (mv) (82)

Martin Persson (30)

Mattias Andersson (30)

Joakim Söderlund (30)

Johan Mellqvist (30)

Jörgen Mellberg (30)

NY UNGDOMSANSVARIG I KULLADALS FF - JONAS CAJERBY
2017-07-17 18:37
Jonas Cajerby
Kulladals FF gör en strategiskt viktig värvning på ledarsidan. Tillsammans med Mathias Andersson så kommer Jonas Cajerby att leda föreningens samlade verksamhet ute på plan och i dialog med ledare. Jonas kommer att vara uttalat ungdomsansvarig och Mathias går in i en delvis annan roll där han bibehåller kontakten med ledarna men han kommer även att ha ett utvecklings- och framtidsansvar tillsammans med Jonas samt att han kommer stötta kansliet. 
Kulladals FF har skaffat sig en stabil position där vi nu kan ta strategiska utvecklingssteg för att förbättra vår verksamhet. Vi har länge varit intresserade av att jobba tillsammans med Jonas och det är glädjande att han nu ansluter till klubben säger ordförande Markus Åkerblom. 

Jonas har en lång erfarenhet som ungdomstränare i bland annat Malmö FF, BK Landora och några andra Malmöklubbar. Han har även själv spelat på division 3-nivå samt varit seniortränare. 
Jonas har en gedigen erfarenhet, kunskap och utbildning bakom sig. Han har gjort väldigt fina resultat och har skaffat sig viktiga kontakter inom fotbollsvärlden. Vi upplever Jonas som väldigt inlyssnande och pedagogisk samtidigt som han har en klar bild över hur han vill arbeta fortsätter Markus
Intervju med Jonas:

-Varför väljer du att gå till Kulladals FF?
- Kulladals FF är en traditionsrik, familjär och välskött förening med stor ungdomsverksamhet, med hög potential. Då klubben nu dessutom vill vidareutveckla sin ungdomsverksamhet, så kände jag direkt att detta passar mig perfekt.

-Har du uppnått något särskilt som ledare som du är extra stolt över?
- När jag ser spelare jag tränat lyckats nå pojklandslag, blivit elitspelare i Allsvenskan och Superettan och även utlandsproffs så blir jag självfallet stolt. Extra stolt är jag också över att i ungdomslagen jag tränat så har vi lyckats kombinera spets (som genererat stora resultatmässiga framgångar) med en stark bredd och en härlig laganda.

-Vilka värderingar har du som människa och fotbollsledare?
-Visa respekt och omtanke gentemot dina medmänniskor. Tydliga ramar behövs för välmående. Sen har alla olika förutsättningar, olika behov och behöver därigenom olika stöd och olika utmaningar för att utvecklas och därigenom ha roligt. Som person är jag positiv, jag ser möjligheter. Jag anser samtidigt att det också krävs en stark organisation, målmedvetet jobb och kontinuerlig uppföljning för att få verksamhet, utveckling och glädje att fungera i praktiken.

-Hur ser du på din blivande roll i Kulladals FF och hur vill du utveckla föreningen?
- Som ungdomsansvarig ska jag tillsammans med Spolle och Mathias se till att klubben har en tydlig och stark struktur för ungdomsverksamheten. Jag kommer ansvara för den fotbollsmässiga biten. Jag kommer fysiskt vara närvarande för uppföljning av verksamheten. Se, uppmärksamma och stödja ledare, spelare och lag och även fungera som ett bollplank. Som förening ska vi i Kulladals FF fortsatt värna om vår starka bredd. Fast vi ska samtidigt stärka vår satsning på spets. Vi ska sträva efter att höja kvalitén på allt vi gör. En del i detta är att våra lag ska åka iväg på mer profilstarka cuper. Våra ungdomsspelare ska veta att Kulladals FF ger dom de bästa möjligheterna för dom att utvecklas. Jag ser verkligen framemot att börja mitt arbete i Kulladals FF och få möta alla spelare, ledare och föräldrar.


Jag är helt övertygad om att vi har hittat en mycket kompetent duo i Jonas och Mathias som kan ta Kulladals FF in i framtiden tillsammans med alla fantastiska ledare, spelare, föräldrar och alla andra runtomkring föreningen. Jag vill samtidigt passa på att poängtera att Kulladals identitet och riktning inte påverkas. Vi är en breddförening som står för de värderingar vi länge stått för. Dock har vi också länge poängterat att vi är en förening som vill jobba med kvalitet. Kvalitet och bredd kan gå och ska gå hand i hand, det är den satsningen vi nu gör. Vi gör den också på solida och stabila grunder avslutar Markus Åkerblom, ordförande. 

Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer