Välkomment till Kulladals FF:s hemsida

Vi är en förening som varit verksam sedan 1938. Tradition, kamratskap, glädje, respekt och ansvar är viktiga ledord som genomsyrar vår verksamhet, från fotbollskolan till seniorlaget. Kulladals FF är en förening som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning och en möjlighet att, successivt utifrån sina egna förutsättningar och mål, utveckla sina färdigheter som fotbollsspelare. Föreningen har även en seniorverksamhet vars långsiktiga mål är att spela i division 3 och att minst tre fjärdedelar av seniorspelarna ska komma från de egna leden.

 

Kulladals FF:s verksamhet bygger på ideellt arbete, oftast föräldrar som har ett stort hjärta för föreningen och ett brinnande intresse för barn och ungdomar. Det ideella arbetet handlar inte alltid bara om den fotbollsmässiga utvecklingen. Som förening värnar vi även om de värdegrunder som vårt samhälle vilar på och vår uppgift är även att fostra våra barn och ungdomar till att vara goda samhällsmedborgare. 

NY UNGDOMSANSVARIG I KULLADALS FF - JONAS CAJERBY
2017-07-17 18:37
Jonas Cajerby
Kulladals FF gör en strategiskt viktig värvning på ledarsidan. Tillsammans med Mathias Andersson så kommer Jonas Cajerby att leda föreningens samlade verksamhet ute på plan och i dialog med ledare. Jonas kommer att vara uttalat ungdomsansvarig och Mathias går in i en delvis annan roll där han bibehåller kontakten med ledarna men han kommer även att ha ett utvecklings- och framtidsansvar tillsammans med Jonas samt att han kommer stötta kansliet. 
Kulladals FF har skaffat sig en stabil position där vi nu kan ta strategiska utvecklingssteg för att förbättra vår verksamhet. Vi har länge varit intresserade av att jobba tillsammans med Jonas och det är glädjande att han nu ansluter till klubben säger ordförande Markus Åkerblom. 

Jonas har en lång erfarenhet som ungdomstränare i bland annat Malmö FF, BK Landora och några andra Malmöklubbar. Han har även själv spelat på division 3-nivå samt varit seniortränare. 
Jonas har en gedigen erfarenhet, kunskap och utbildning bakom sig. Han har gjort väldigt fina resultat och har skaffat sig viktiga kontakter inom fotbollsvärlden. Vi upplever Jonas som väldigt inlyssnande och pedagogisk samtidigt som han har en klar bild över hur han vill arbeta fortsätter Markus
Intervju med Jonas:

-Varför väljer du att gå till Kulladals FF?
- Kulladals FF är en traditionsrik, familjär och välskött förening med stor ungdomsverksamhet, med hög potential. Då klubben nu dessutom vill vidareutveckla sin ungdomsverksamhet, så kände jag direkt att detta passar mig perfekt.

-Har du uppnått något särskilt som ledare som du är extra stolt över?
- När jag ser spelare jag tränat lyckats nå pojklandslag, blivit elitspelare i Allsvenskan och Superettan och även utlandsproffs så blir jag självfallet stolt. Extra stolt är jag också över att i ungdomslagen jag tränat så har vi lyckats kombinera spets (som genererat stora resultatmässiga framgångar) med en stark bredd och en härlig laganda.

-Vilka värderingar har du som människa och fotbollsledare?
-Visa respekt och omtanke gentemot dina medmänniskor. Tydliga ramar behövs för välmående. Sen har alla olika förutsättningar, olika behov och behöver därigenom olika stöd och olika utmaningar för att utvecklas och därigenom ha roligt. Som person är jag positiv, jag ser möjligheter. Jag anser samtidigt att det också krävs en stark organisation, målmedvetet jobb och kontinuerlig uppföljning för att få verksamhet, utveckling och glädje att fungera i praktiken.

-Hur ser du på din blivande roll i Kulladals FF och hur vill du utveckla föreningen?
- Som ungdomsansvarig ska jag tillsammans med Spolle och Mathias se till att klubben har en tydlig och stark struktur för ungdomsverksamheten. Jag kommer ansvara för den fotbollsmässiga biten. Jag kommer fysiskt vara närvarande för uppföljning av verksamheten. Se, uppmärksamma och stödja ledare, spelare och lag och även fungera som ett bollplank. Som förening ska vi i Kulladals FF fortsatt värna om vår starka bredd. Fast vi ska samtidigt stärka vår satsning på spets. Vi ska sträva efter att höja kvalitén på allt vi gör. En del i detta är att våra lag ska åka iväg på mer profilstarka cuper. Våra ungdomsspelare ska veta att Kulladals FF ger dom de bästa möjligheterna för dom att utvecklas. Jag ser verkligen framemot att börja mitt arbete i Kulladals FF och få möta alla spelare, ledare och föräldrar.


Jag är helt övertygad om att vi har hittat en mycket kompetent duo i Jonas och Mathias som kan ta Kulladals FF in i framtiden tillsammans med alla fantastiska ledare, spelare, föräldrar och alla andra runtomkring föreningen. Jag vill samtidigt passa på att poängtera att Kulladals identitet och riktning inte påverkas. Vi är en breddförening som står för de värderingar vi länge stått för. Dock har vi också länge poängterat att vi är en förening som vill jobba med kvalitet. Kvalitet och bredd kan gå och ska gå hand i hand, det är den satsningen vi nu gör. Vi gör den också på solida och stabila grunder avslutar Markus Åkerblom, ordförande. 

Rask hattrickhjälte i första starten sedan 13maj!
2017-06-28 22:47

1938:

Kulladal avslutade våren på bästa sätt när man slog Malmökollegan Hyllie med klara 4-0 på tisdagskvällen. I sin första match från start på över sex veckor blev anfallaren Sebastian Rask stor matchhjälte när han satte tre av målen. Snacka om att Kulladals anfallare är heta just nu. Redan nu är Rask uppe i fler mål än han gjorde under hela förra säsongen. Första målet kom på straff redan efter elva minuter sedan Mattias Jurlander blivit fälld. Sen satte Primus Swenson sitt första senior-seriemål i karriären när han prickade in 2-0, framspelad av Rask - en fin avslutning på en fantastisk vår av den unge mittfältaren. Anfallet till 2-0 var fint då bollen gick som på ett snöre hela vägen, mer detaljerad beskrivning i referatet sen. Andra halvlek inledde Hyllie klart bäst innan Sebastian Rask lyckades kontra in 3-0 elegant framspelad av inhopparen Dennis Rickbo. Vellingeduon ordnade sedan också fyran fem minuter före full tid. Till skillnad från hemmamötet lyckades Kulladal stänga tillställningen på ett tillfredsställande sätt och även om Hyllie ägde mycket boll under andra halvlek så kändes segern aldrig riktigt hotad. Marcus Sandén och Calle Stenberg spelade mig veterligen för första gången mittlås tillsammans och gjorde det med bravur. De många förändringarna i startelvan påverkade inte överhuvudtaget vilket känns oerhört glädjande inför en slitsam höst. Nollan bakåt var för övrigt lagets tredje för säsongen. Med vinsten går Kulladal upp på en fjärdeplats i tabellen, det är faktiskt lagets bästa placering i seriesystemet sedan - hör och häpna - 2006! Det är definitivt något att ta med sig in i sommaruppehållet och sen ska vi inte glömma Malmömästerskapet. Summa summarum, en klart godkänd vår.

   
Matchfakta
Hyllie - Kulladal 0-4 (0-2)
0-1 Sebastian Rask, straff (11) 0-2 Primus Swenson (30) 0-3 Sebastian Rask (72) 0-4 Sebastian Rask (85)
Assist K: 0-1 Mattias Jurlander, 0-2 Sebastian Rask, 0-3 Dennis Rickbo, 0-4 Dennis Rickbo
Varningar K: -

Laget

Dominic Cica
----------------------------
Eddie Ekblad (c)
Calle Stenberg
Markus Sandén
Joakim Söderlund (80)
----------------------------
Martin Persson (80)
----------------------------
Mattias Jurlander (66)
Johan Mellqvist
Primus Swenson
Tobinho Sjöbäck
----------------------------
Sebastian Rask

Avbytare:
Jimmie Andersson (mv)
Dennis Rickbo (66)
Andreas Pajus (80)
Tim Rickbo (80)
Jörgen Mellberg

Glödhet Swane sänkte Dösjöbro
2017-06-22 13:10
Från 1938:

Kulladal avslutade himmavåren på ett utmärkt sätt när man slog tillbaka tabellfyran Dösjöbro med 4-2 på onsdagskvällen. Om man plockar ut en sekvens av matchen kring minut trettioåtta såg det dock inte lika förhoppningsfullt ut. Gästerna hade nyss kvitterat Kulladals 1-0-ledning som kom via ett självmål och tilldömdes en straff sedan Eddie Ekblad gått hårt åt en motståndare i samband med en hörna. Men Calle Nelin fina straffräddning skulle få matchen att väga över till Kulladals fördel. Strax innan paus satte Markus Swane 2-1 efter förarbete av en fenomenalt spelande Primus Swenson. I början på andra drabbades gästerna av en utvisning efter att en spelare med gult kort i frustration drämde iväg en boll över sidlinjen. Det utnyttjade Kulladal tämlingen omgående när Swanen återigen fint framspelad av Primme sätter 3-1. Matchen stängdes sedan när inhoppande Sebastian Rask liksom mot Hörby spelade fram sin anfallskollega efter bara några minuter på plan. Dösjöbro reducerade med kvarten kvar och även om Kulladal slutade spela mot slutet kändes en poäng för gästerna avlägset. Kulladals offensiv sprudlar för närvarande och en stekhet Swane har nu mäktat med fem mål på två matcher. Samtidigt bör en fullständigt lysande Primus Swenson kastas fram i rampljuset, i match efter match dominerar pojkspolingen och idag resulterade det också i poängutdelning. Trots trepoängaren ikväll tvingas vi ta med oss det negativa att Filip Ahlström och Jörgen Mellberg tvingades utgå med ljumskbesvär. Daniel Jansson drog på sig ett tredje gult. Sedan tidigare missar Calle Nelin, Filip Jönsson och Markus Swane Hylliematchen. Inför våravslutningen saknas alltså ett helt koppel spelare. Redan på vägen hem började nog den gode Påhlsson fundera över en startelva till den. Men nu firar vi midsommar med en fin himmaseger!

 
Matchfakta
Kulladal - Dösjöbro 4-2 (2-1)

1-0 självmål (14) 1-1 Robin Fors (27) 2-1 Markus Swane (45) 3-1 Markus Swane (54) 4-1 Markus Swane (68) 4-2 självmål (76)

Assist: 1-0 Markus Swane, 2-1 Primus Swenson, 3-1 Primus Swenson, 4-1 Sebastian Rask

Varningar K: Daniel Jansson (3*), Calle Nelin (1), Primus Swenson (1)


*Avstängd mot Hyllie


Laget


Calle Nelin

---------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Ahlström (30)

Daniel Jansson

Calle Stenberg

---------------------------

Martin Persson

---------------------------

Mattias Jurlander (66)

Primus Swenson

Johan Mellqvist

Jörgen Mellberg (66)

---------------------------

Markus Swane 


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Marcus Sandén (30)

Sebastian Rask (66)

Tobinho Sjöbäck (66)

Dennis Rickbo


Lillebror Rickbo matchhjälte mot Eslöv
2017-06-11 10:07

Sju minuter hade Dennis Rickbo varit på banan när han knorrade in segermålet till 3-2 i Kulladals hemmamöte med Eslöv. Målet var "Dempas" första i div 3-sammanhang och vilken betydelse det kan komma att få framöver. Med segern tar sig Kulladal förbi Eslöv i serien och får ett litet avstånd till botten. Kulladal tog ledningen efter ungefär en halvtimme när Filip Ahlströms inspel styrdes i mål av en bortaspelare. Eslöv kvitterade rätt omgående med efter att spelat sig förbi på vänsterkanten. Ett liknande mål kvitterade Kulladals 2-1-ledning i andra, en ledning som legendaren Jörgen Mellberg gett sig lag med sitt första seriemål för året. Men när Tobinho Sjöbäck ordnat frispark i ypperligt läge visade lillebror Rickbo sina fina frisparksegenskaper och säkrade Kulladals tredje hemmaseger för året. 

  

Matchfakta

Kulladal - Eslöv 3-2 (1-1)

1-0 Filip Ahlström (28) 1-1 (34) 2-1 Jörgen Mellberg (43) 2-2 (65) 3-2 Dennis Rickbo (82)

Assist: 2-1 Tobinho Sjöbäck

Varningar K: Tobinho Sjöbäck (3*), Martin Persson (2)


*Avstängd mot Hörby


Laget


Dominic Cica

--------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Jönsson

Daniel Jansson

Calle Stenberg

--------------------------------

Filip Ahlström

--------------------------------

Mattias Jurlander

Primus Swenson

Johan Mellqvist

Jörgen Mellberg

--------------------------------

Tobinho Sjöbäck


Avbytare:

Jimmie Andersson (mv)

Dennis Rickbo (75)

Martin Persson (75)

Marcus Sandén (87)

Andreas Pajus


Fullt referat på 1938...

PASSA PÅ TRÄDET ÄR SNART FYLLT!
2017-06-10 20:02
FÖR 100:- FÅR DU DITT EGET NAMN I TRÄDET!
En metallbricka med ditt eller någon annans namn kostar 100 kr som en engångskostnad och sitter då uppe för alltid. Vill du vara med? Sätt då in 100 kr per namnbricka du vill ha på bankgiro 5658-1655 alternativt kan du swisha till 123 339 94 41 och ange "fondträd" samt vilket/vilka namn som ska stå.
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer