SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Kulladals FF P2016
Välkommen till Kulladals FF P2016. 
Laget och spelarna har under ledning av många duktiga tränare tagit stora kliv framåt. Kamratskapen och spelglädjen är underbar. 2024 kommer laget seriespel med flera lag och även spela roliga cuper.
För att komma i kontakt med lagets tränare se under kontakt.
”Det kändes som minus 14 grader”
2024-03-10 17:55

Denna helg var det matcher lördag och söndag.

 

Lördag
Vi spelade i ”känns som” -14 grader. Det blev en jämn match mot Bosna där våra målvakter gjorde en del fantomräddningar. Alla vårs spelare involverades hyfsat i spelet. Alla bidrog och kämpade väl. Vi vågade försöka att föra bollen inom laget och det var en del superpassningar från kant till målområde. Bosna var bra i sitt pressspel vilket blev en utmaning för oss i att ställa organisera vårt anfallsspel. Vi är stolt över en väl genomförd match i kallt väder.


Söndag

Vi hade dubbelmöte mot Heleneholm och det var blåsigt blåsigt blåsigt. Det var jämna matcher rakt igenom. Det blåste och drog kallt till den grad att vi nöjde oss med att genomföra matcherna. Stundtals tog vinden bollen så en passning framåt kunde resultera i att den rullade bakåt. Heleneholm spelade teknisk fotboll liksom vi gjorde stundtals. Vårt press spel komm igång i slutet av matcherna. I matcher under dessa väderförhållanden blir det fokus på ”kampvilja” som är en viktig del i idrott. Även om fotboll är det bästa vi vet så var det värmande när slutsignalen kom.

 

Tack till Bosna, Heleneholm och våra föreningsdomare för denna helg samt tack till KFF-föräldrar som trotsade köld och blåst💙

Torsdagsträning
2024-03-07 19:22

Ikväll var det en fin träning på Lindeborgs IP där vi har tränat på torsdagar under ”vintertid”. Från vecka 15 kommer inomhustränigarna på Lindeborg om söndagar att slopas. 

 

Dagens träning inleddes om att prata kring hur barnens skoldag varit samt att träning och att göra läxor är liknande fenomen av att utveckla sin kunskap:) Träningen fortlöpte med att öva på att inte hamna i ”passningsskuga” och att utveckla sin ”bollkontroll”.


När vi nu närmar oss varmare väder blir vi fler spelare på träningarna, lite som ett vårtecken. Detta glädjer oss. 

 

Trevlig helg/

Ledarna KFF 2016

Lundamatcher
2024-03-02 12:42

I lördags var det dubbelmöte mot Linero IF.

Det var fyra välspelade matcher från bägge våra lag. För det ena laget började de med att Linero fick in fler mål men vi spelade bättre fotboll vilket är tyngdpunkten för oss just nu. Våra spelare blev utmanade i  ”tuffa” närkamper. I den andra matchen spelade vi verkligen bra då vi fick till att man gör dribbling och sedan passar. Även försvarare och målvakt körde en dribbling, sedan pass. Blev ett stundtals fantastiskt spel med en målkavalkad. Vi pratade om kroppsspråket eftersom det är väldigt viktigt att vi inom laget bara stöttar varandra hela tiden.

 

För andra laget var det överlag ett riktigt bra spel rakt igenom. Första matchen blev målrik. Alla spelare tog för sig, spelade sin fotboll med passningsspel och bra speluppfattning. Vi vann bollar och närkamper samt satte tidig och hög press vilket resulterade i en målkavalkad. I den andra matchen blev det återigen en målkavalkad för vår del. Här var det mycket fysiskt spel, men våra spelare hanterade detta enormt fint.

 

Sammantaget från matcherna så gjorde de flesta av våra spelare mål, målvakterna räddade många skott och vi tog tillbaka boll i försvar. Vårt fokus för dagen var att spela brett i anfall och smalt i försvar. Succé ⚽️💙⚽️

Sportlovsfotboll
2024-02-26 11:42

Sportlovshelgen bjöd på mycket fotboll.

I lördags var det dubbelmöten mot Oxie SK hemma på Kulladals IP. I lördags arrangerade dessutom föreningen den grundläggande fotbollsutbildningen av Svenska Fotbollsförbundet. Här deltog tränare från vårt 2016. Vi gläds åt att kunna ha en utbildad ledarstab. I söndags var det en turenering inomhus i Tollarp, ”Sportlovscupen”.

 

I lördags mot Oxie SK:

Solen tittade fram och värmde, liksom spelet på plan. Vi hade två lag igång samtidigt som spelade vars två matcher. Det blev två segrar, en oavgjord och en förlust. I bägge lagen hade vi spelare som var nya i matchspel tillsammans med de som spelat flera matcher i Kulladal. Vi hade väldigt bra avvägningar i dribblingar och passningar. Tidvis mycket bra spel med en dribbling, sedan pass och direktskott. Vi fick spela med mycket kroppskontakt under vars en av matcherna mot ett tufft men schysst Oxie. Detta är bra för att lära sig att fotboll är en sport med kroppskontakt. Två spelare gjorde sina livs första mål. Alla i Kulladalslägret jublade. 💙 I ett av våra lag tog målvakten ”flygande målvakt” till nya höjder och som han flög med flertalet mål och dribblingar över hela planen. Spelarnas förståelse för spelet tilltar allt mer och vid tillfällen var det fina löpningar på ”fri yta”. En härlig dag på vår hemmaplan.

 

Tack till Oxie, föreningsdomarna och föräldrar.

 

I söndags:

För en laget blev de full pott med vinster rakt igenom. Vi fick beröm från ledare, arrangörer och publik. Jämfört med de andra lagen så var våra grabbar långt fram både tekniskt och taktiskt. Även denna dag spelade vi med offensiva målvakter men trots våra offensiva målvakter så släppte vi inte in ett enda mål 💙

 

För ett av lagen blev det två oavgjorda och två förluster med uddamålet. Även här var det offensiva målvakter och högpress som gällde. Vi spelade överlägset mest tid på motståndarnas planhalva med flertalet målchanser. Vi gjorde det mesta ”helt rätt” men bollen ville inte in i mål. Något som stack ut var att vi kvittrade i slutsekunderna i ena matchen, vilket blev ett fint kvitto på att vi ska kämpa tills domaren blåst av.

 

Tack för denna helg!

Ledarna KFF2016.

Matchrik lördag
2024-02-18 17:52

Det var en matchrik lördag för Kulladals FF duktiga Pojkar 2016. 

Vi tränare är ännu en gång glada över att kunnat erbjuda alla lagets spelare (som tränar regelbundet) en möjlighet till att också spela match. Denna lördag hade vi tre matcher. Hemma på Kulladals IP hade vi ett sammandrag där två av våra lag mötte både Hyllie och Linero. Vi spelade två matcher parallellt och sen bytte våra KFF-lag motståndare till match 2. Ena KFF-lagets match mot Linero var jämn och intensiv med knapp seger. Samma lags match mot Hyllie blev tuffare med förlust. För vårt andra lag var det tvärtom. En klar förlust mot Linero men seger mot Hyllie med flera olika målgörare.

 

Ett tredje lag spelade ett dubbelmöte mot Bosna på Hyllie IP. Här blev det förlust i bägge matcherna men där andra matchen var betydligt jämnare.

 

Tre lärdomar från alla matcherna är vi verkar behöva en match i benen för att komma igång. Det andra är att vi inte lyckades ta oss förbi motståndarnas hög press och det tredje var att vi hamnade ur våra positioner.

 

Vi hade samtidigt mycket att glädjas åt. Spelarna kämpade med stor glädje i sina samtliga matcher, blev allt vassar ju längre matcherna gick. Vårt eget press-spel tilltog allt eftersom. Samtliga spelare var delaktiga och fick ha mycket boll. En sak som stack ut lite mer var att spelare själva vid enstaka tillfälle började ”prata” och ”coacha” varandra ute på planen. Slutligen hade barnen kul. Vi ledare uppskattar den gemenskap som uppstår när barnen spelar lite miniturnering. Det var också fina möten med föräldrar som stöttade våra spelare. Mycket bra! 💙

 

Vi vill tacka föreningsdomarna som skickligt och modigt hanterade sina matcher. Och vi tackar Hyllie IF, Linero IF och Bosna för fina matcher.

 

// Tränarna Kulladals FF P2016

 
Sponsorer
Samarbetspartners